Dit evenement is afgelopen

Zonzo Compagnie

Zonzo Compagnie

Liedjes met Wortels II (+ 5 jaar) - Kunstendag voor kinderen - Familiedag

Elan was een bijzonder meisje. Ze hoorde alles, overal leek wel een lied te weerklinken. Op een nacht had Elan een droom: ze zou een grote machine maken waarin ze alle liederen kon verzamelen. De volgende dag vertrok ze.

 

Het ergste van het ergste gebeurde: een baby werd gebeten door een Tarantula en stierf in zijn moeders armen. Elan was erbij en voelde zich nog nooit zo verdrietig. Die nacht deed Elan geen oog dicht. Ze kroop uit bed en zocht haar reisboekje... Ze schreef: Waarom? Waarheen? Hoelang? Ze moest het weten. Als iemand ons verlaat, waar gaat die dan naartoe, dacht ze? Waarom zijn we dan eigenlijk hier? Hoelang duurt het voor we vergeten zijn? Komen we ooit nog terug? Ze bedacht dat als iemand hier iets over kon weten, het de mensen moesten zijn die al het langste op deze aarde leven. Ze maakte haar rugzak klaar, pakte haar bandopnemer en begon aan een lange, lange reis…

 

Met het verhaal over Elan als leidraad speelde Zonzo Compagnie bijna 200 voorstellingen in heel Europa. Op BIG BANG Festival gaat het lang verwachte tweede deel in première. Jan Van Outryve kiest opnieuw voor songs uit het gigantische archief van ethnomusicoloog Alan Lomax. Samen met zangeres Aline Goffin brengt hij muzikale schatten uit de hele wereld tot leven.

 

Ondersteund door een animatiefilm van het piepjonge Portugeese supertalent Beatriz Bagulho en met niets meer dan een stem, een ukelele en een luit betoveren Aline en Jan hun publiek met een eenvoudig, eerlijk en ontroerend concert voor iedereen vanaf 5 jaar.

 

Liedjes met Wortels II is een productie van Zonzo Compagnie.

 

Zang: Aline Goffin

Ukulele, luit en cittern: Jan Van Outryve

Animatie: Beatriz Bagulho

 

www.zonzocompagnie.be


Foto: Beatriz_Bagulho