Dit evenement is afgelopen

Tout Petit

Tout Petit

licht! (+ 3 jaar) - Familiedag

licht! is een voorstelling waarin het licht aan het dansen gaat. Kleine lichtjes en grote spots tollen over het podium. Het licht danst in het rond, en de performers bewegen mee.

 

In licht! maak je kennis met de vele nuances van licht: het schemerlicht van een zaklamp, het felle licht van een grote spot en het reflecterende licht van een spiegel. Elk schijnsel brengt een andere sfeer. De voorstelling prikkelt je verbeelding. Ze zorgt voor verwondering bij jonge kinderen, en ook bij volwassenen.

licht! is een woordeloze danstheatervoorstelling over bewegend licht. Aan het eind van de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om zelf te experimenteren met licht en schaduw.

Tout petit is een jong dansgezelschap dat bestaat uit Ciska Vanhoyland en Lies Cuyvers. Ze kennen elkaar van de Fontys Dansacademie Tilburg. In 2013 begonnen ze met Tout petit. Samen creëerden ze eerder twee straffe dansvoorstellingen voor jong publiek: Kom mee, Leon! en Schots en scheef. Ze maken voorstellingen die zowel abstract als figuratief zijn.

Credits
Choreografie & dans: Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland
Muziek: Koen Brouwers
Dramaturgie: Gerhard Verfaillie
Bewegingsadvies: Iñaki Azpillaga
Scenografie: Katrijn Baeten
Lichtontwerp: Harry Cole
Productie: tout petit
Co-productie: P2 - cultuurcentrum Hasselt & Theater a/h Vrijthof Maastricht i.k.v. interlimburgse subsidies, C-mine cultuurcentrum Genk

met dank aan de Vlaamse Gemeenschap, STROOM - talentondersteuning in cultuur door de provincie Limburg, kunstencentrum STUK, Villa Basta

www.toutpetit.be

 

foto: Katrijn Baeten