Dit evenement is afgelopen

Cultuuruitstap - Lommel: Het GlazenHuis

Cultuuruitstap - Lommel: Het GlazenHuis

Prijs: incl. lunch

We wandelen doorheen Lommel met bezoeken aan het GlazenHuis, het Huis van de Stad, en de mooi gerestaureerde Sint-Pietersbanden kerk.

 

Het GlazenHuis wil een platform bieden voor glas als grondstof voor kunst. Het GlazenHuis fungeert, naast architecturaal baken als glasmuseum ook als informatief, educatief, productie- en verkoopscentrum. Dit Vlaamse Centrum voor Hedendaagse Glaskunst verenigt deze functies en benadert glas vanuit alle mogelijke gezichtspunten: artistiek, functioneel en conceptueel, ambachtelijk en industrieel, hedendaags en historisch.

In de namiddag maken we een wandeling doorheen Lommel met een bezoek aan het Huis van de Stad en de Sint-Pietersbandenkerk.

Het Huis van de Stad is een prachtig staaltje architectuur van architect Jo Crépain en vormgever Frans Van Praet. In het gebouw vinden we tal van kunstwerken van o.a. Jef Geys en Delphine Boël en andere gerenommeerde kunstenaars.

De Sint-Pietersbandenkerk - een beschermd monument - is een schitterend voorbeeld van de neogotische kunst uit het begin van de 20ste eeuw. We bewonderen de prachtige glasramen van Gust Ladon, het monumentale orgel, de fraaie heiligenbeelden en de figuratieve muurschilderingen van Adolphe Tassin (1852-1923)

www.hetglazenhuis.be