Dit evenement is afgelopen

DAVIDSFONDSACADEMIE - De Amerikaanse verkiezingen van 2016

DAVIDSFONDSACADEMIE - De Amerikaanse verkiezingen van 2016

Data: 3,10,17/10/2017 - i.s.m. Davidsfondsacademie - incl. koffie en digitale syllabus

Op 8 november 2016 verkozen de Amerikanen Donald Trump als hun nieuwe president. Zowel tijdens de kiescampagne als na zijn verkiezing, maar zeker sinds zijn inauguratie is Trump niet uit het nieuws weg te denken. Zet hij zijn verkiezingsbeloften nu om in daden? Waarom wel of waarom niet?

 

En welke obstakels komt hij daarbij tegen? En wat betekent dit voor de VS en voor de wereld? Deze president laat immers niemand onberoerd, zijn voorstanders niet en zijn tegenstanders niet.

Een jaar na de verkiezingen blikt Amerikaspecialist Bart Kerremans terug. Hij recapituleert hoe de verkiezingen verlopen zijn en neemt daarbij het Amerikaanse kiessysteem onder de loep. Vervolgens staat hij stil bij het beleid van Trump. Hoe functioneert Trump binnen het politieke stelsel? En welk effect heeft hij op de rest van de wereld?

Van een ding kunnen we zeker zijn. Met Trump aan het roer blijft deze cursus razend actueel.

Prof. Bart Kerremans behaalde zijn doctoraat in de Politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Aan de KU Leuven doceert hij als gewoon hoogleraar internationale betrekkingen met een specialisatie in de Amerikaanse politiek. Hij was gastprofessor aan de George Washington University in Amerika en aan de University of Illinois at Urbana-Champaign.

U kan hier de visie horen van Bart Kerremans over de kandidatuur van Trump in de aanloop naar de presidentsverkiezingen.


www.davidsfonds.be/academie