Dit evenement is afgelopen

Sluitertijd - De Donkere Kamer

Sluitertijd - De Donkere Kamer

i.s.m. Sluitertijd

Een avond vol fotografie. Een avond over fotografie. Een avond met fotografen. Wie van fotografie houdt, kan niet wegblijven van ‘De Donkere Kamer’.

 

En voor de negende editie keert DDK terug naar Genk. Op 26 oktober 2017 zijn ze opnieuw te gast in C-mine cultuurcentrum.

Met bovenaan de affiche de Canadese fotograaf Donald Weber, onder meer World Press Photo Award winnaar. Hij komt vertellen over zijn project ‘War Sand’. Maar Weber is niet alleen. De nog jonge Belgische topper Frieke Janssens, die onlangs het boek ‘The Sweetest Taboo’ uitbracht, is te gast en ook Koen Broos zal in Genk zijn. Broos, bekend van zijn portretwerk in theater en voor uitgeverijen, licht bij gastvrouw Anna Luyten en gastheer Frank Raes een nieuwe serie toe. Verder stelt de Nederlands-Limburgse fotograaf Chris Keulen zijn laatste nieuwe project voor. En komt de curator van het Amsterdamse Foam de gloednieuwe expo over André Kertész toelichten. Zoals in elke editie brengt Stijn Meuris ook in Genk een spoken column.

 

Een gevuld programma vraagt om een strakke tijdsplanning. We gaan stipt om 20.15 uur van start. Tijdig aanwezig zijn is een must. Laatkomers worden niet meer toegelaten.


Wat is de Donkere Kamer?
Wie van fotografie houdt, kan niet wegblijven van ‘De Donkere Kamer’. Dupho, de Nederlandse vereniging voor fotografen, lanceerde de idee 25 jaar geleden. Presentaties, interviews en actuele discussies zoomen in op fotografie in al zijn disciplines.
Het visueel projectbureau Sluitertijd van Kaat Celis haalde de beproefde formule naar België aangevuld met nieuwe eigen en eigenzinnige accenten. Deze fotografie-avonden kenden afgelopen seizoen een grandioos succes in België en zo ook in Genk.
C-mine cultuurcentrum is ook dit seizoen graag gastheer voor jonge en oude meesters uit binnen-en buitenland maar ook voor drie jonge creatieve fotografen die de gelegenheid krijgen hun nieuw project voor te stellen in het onderdeel ‘Pitch je fotoproject’.
Nadien stemt het publiek en het entreegeld wordt op basis van deze stemmen onder deze drie projecten verdeeld.

Een interessante en leerrijke avond voor wie – professioneel of niet – met fotografie bezig is.

De avond

www.ddk-live.com

www.sltrtd.be

Credits: Donald Weber

Afbeeldingsresultaat voor Dupho logo    

Afbeeldingsresultaat voor sluitertijd logo