Dit evenement is afgelopen

Roel Dieltiens & Wibert Aerts

Roel Dieltiens & Wibert Aerts

Aperitiefconcert

Topcellist Roel Dieltiens gaat samenwerken met een topviolist, namelijk Wibert Aerts. Ze hebben een duoprogramma samengesteld met zelden gespeelde, maar uitermate mooie 20e eeuwse muziek.

 

Het gaat om muziek die geïnspireerd werd door volksmuziek. Composities voor duo zijn van de hand van Kodaly en Martinu. De solowerken die ze brengen zijn van S. Veress en G. Ligeti.

Cellist Roel Dieltiens studeerde in Antwerpen en in Detmold. Hij maakte zeer snel internationale naam als cellist en wordt tegenwoordig beschouwd als een autoriteit, zowel op moderne cello als op barokcello. Zijn sterke persoonlijkheid, overrompelende muzikaliteit en onconventionele aanpak brachten hem reeds van in het begin van zijn carrière op alle grote concertpodia van de wereld (Parijs, Berlijn, Londen, New York, Moskou, Tokyo). Ook als kamermusicus verwierf hij grote internationale bekendheid als oprichter van het beroemde Ensemble Explorations. Voor de labels Harmonia Mundi, Accent en Etcetera verzorgde hij een hele reeks opnames die steevast op lovende kritieken en op grote publieke belangstelling konden rekenen.

Wibert Aerts is vooral gekend als kamermuzikant en violist van het veelgeprezen kamermuziekkwintet “Het Collectief “. Daarnaast heeft hij tevens een stevige reputatie opgebouwd met gedurfde solorecitals waar vooral het moderne en hedendaagse repertoire voor vioolsolo centraal staat. Hij wordt regelmatig uitgenodigd door ensembles als Champ d’action, Ictus, Hermesensemble, Vlaamse Opera en is vast lid van het Taurus Quartet.

Inleiding:
Fred Brouwers

www.roeldieltiens.be