Dit evenement is afgelopen

Hydrogen Sea

Hydrogen Sea

Automata

De jonge Belpopgroep Hydrogen Sea, voor de gelegenheid uitgebreid met Patricia Vanneste (Balthazar) en Joris Caluwaerts (STUFF) brengt dromerige analoge elektronica uit hun fel bejubelde debuutalbum ‘In Dreams’, volgens HUMO de beste Belgische debuutplaat in tijden.

 

De voorstelling kreeg 4 sterren in De Morgen.

De groep rond Pieterjan Seaux en Birsen Uçar wordt beloond met een residentie in de Singel. Ze zullen hun tijd nemen om hun sferische klankenpalet uit te breiden. Het trio concept wordt uitgebreid met twee strijkers, toetsen, en gitaar (o.a. Patricia Vanneste - Balthazar, Joris Caluwaerts -STUFF., ...). Ze gaan verder experimenteren met loops en effecten. Partijen zullen weer laagje per laagje worden opgebouwd, om zo bijvoorbeeld twee strijkers te laten klinken als een groots en fraai orkest.

Elektronica verdwijnt niet van het toneel; het is niet de bedoeling om volledig akoestisch of unplugged te gaan. Integendeel. Hydrogen Sea's opzet is weg stappen van digitale elektronica, en zich verdiepen in analoge elektronica. Het doel is de elektronica klanken, die aanvankelijk uit de computer kwamen, te reconstrueren aan de hand van instrumenten en muzikanten. Ze zien het als een soort van reactie tegen de moderne wereld waarin digitalisering en automatisering de rol van de mens in vraag begint te stellen.

Hydrogen Sea wil zich losmaken van de rigide wereld van de click-track en de laptop, om hun unieke en dromerige cosmos te bestuiven met een organische, menselijke atmosfeer. Hydrogen Sea brengt nummers uit hun debuutalbum In Dreams (2016) maar zal ook nieuwe nummers brengen, speciaal geschreven voor dit project.

HUMO schreef over hun debuutalbum In Dreams: ‘De beste Belgische debuutplaat in tijden. Internationale klasse. Een pareltje’. Terwijl De Standaard het had over een ‘Droomplaat’ en De Morgen schreef over ‘De band die u in de gaten moet houden’.

Na STUFF. (2016), Flying Horseman (2017) is Hydrogen Sea (2018) het derde Pop Plus project van De Singel dat voorgesteld wordt in C-mine.

Bekijk hier een teaser van de voorstelling.

www.hydrogensea.com