Dit evenement is afgelopen

Phronesis (UK) / De Beren Gieren

Phronesis (UK) / De Beren Gieren

Coproductie Motives For Jazz

Twee pianotrio’s die je naar het puntje van je stoel doen schuifelen. Het Londense Phronesis blinkt uit in virtuositeit, dynamiek en samenspel. Van De Beren Gieren uit Gent kan je dan weer meeslepende melodieën met forse rockachtige injecties verwachten. Pure klasse!

 

Het Brits-Scandinavische pianotrio Phronesis heeft het afgelopen decennium een formidabele reputatie opgebouwd als één van de meest krachtige en energieke trio’s in de Europeze jazz scene. Gekend voor hun virtuositeit, dynamiek en telepathische samenspel. Het trio vergaarde heel wat media aandacht en bouwde een stevige internationale fanbase op. De band vertrekt nu met haar nieuwe album ‘Behemoth’ (release 31 maart 2017, Edition Records) op tournee. En we zijn blij dat we ze voor de tweede keer (C-mine Jazz, 2012) mogen verwelkomen in Genk.

“One of the most exciting bands on the planet today!" (Jazzwise)


Jasper Høiby (Denmark) (double bass)
Ivo Neame (UK) (piano) 
Anton Eger (Sweden/Norway) (drums)

De Beren Gieren worden beschouwd als de avontuurlijkste muziekgroep in de Benelux. Verwacht je aan een meeslepende piano, forse rockachtige injecties, verstilling en dan weer een fikse climax. Fulco Ottervanger en co hebben sinds hun oprichting in 2009 nog geen moment stilgezeten. Hun tweede album a raveling (2013) zorgde voor de internationale doorbraak en The Detour Fish werd eind 2014 uitgebracht op het toonaangevende platenlabel Clean Feed. In 2015 speelden ze op Jazz Middelheim en verscheen ook hun derde trio album One Mirrors Many. Zowel in België als internationaal wordt de cd positief onthaald. Hun vijfde album 'Dug Out Skyscrapers' kwam uit in september en werd overladen met lovende recensies:
Fascinerende muziek, met een eigen aantrekkelijke taal. (****De Standaard)
‘Dug Out Skyscrapers’ is complex, frivool en stuurs, of in één woord: mooi.(****De Morgen)


Fulco Ottervanger (piano)
Lieven Van Pée (bas)
Simon Segers (drum)


www.deberengieren.be

www.phronesismusic.com


Deze avond is een coproductie met Motives For Jazz.