C-mine cultuurcentrum heeft een uitgebreid aanbod voor scholen met podiumvoorstellingen, kunsteducatieve projecten, workshops, expo's, rondleidingen en film.

Het volledige programma voor schooljaar 2019-2020 kan u hier raadplegen.

Op dinsdag 11 juni 2019 organiseren we een infomoment voor leerkrachten over het schoolaanbod van het kleuter- en basisonderwijs om 16.00 uur, voor leerkrachten van het secundair onderwijs om 17.30 uur. De aanwezigen kunnen dan al inschrijven.

Scholen die niet naar het infomoment komen, kunnen inschrijven vanaf maandag 17 juni om 9 uur.

Alle informatie over de inhoud van de voorstellingen en de praktische informatie vindt u terug in onze schoolbrochure.

Op deze website vindt u bij 'lesmappen' al het beschikbare lesmateriaal van de voorstellingen. Om van een theaterbezoek een zinvolle ervaring te maken, is een goede voorbereiding in de klas van onschatbare waarde. Het is belangrijk dat de leerlingen met het juiste verwachtingspatroon naar de voorstelling komen kijken. Ze moeten vooraf iets weten over de vorm en de inhoud van de voorstelling. Daarvoor rekenen we op u als leerkracht.

Daarnaast voorziet het cultuurcentrum, in overleg met de gezelschappen, bij enkele voorstellingen voor het secundair onderwijs een verplichte voorbereiding op school.

Heeft u vragen over het schoolaanbod, neem contact op met:

An Leemans, 089 65 50 30, an.leemans@genk.be
Greet Houben, 089 65 50 34 , greet.houben@genk.be voor de voorstellingen en films
Caterina Saraceno, 089 65 50 37, caterina.saraceno@genk.be voor het kunsteducatieve aanbod