CIRCUSROUTE
30 augustus 2015 - vertrek tussen 10u en 12u

Om 10u kan je starten aan een amusante fietstocht voor het ganse gezin die je langs de mooiste plekjes van Genk voert. Onderweg is er dit jaar vooral circustheater te zien. Hiermee volgt ‘Theater in het Zadel’ de trend van de groeiende interesse voor het nieuwe circus. 

Bij elke tussenstop is er een leuke en frisse circusact en natuurlijk krijgt u dan ook de kans om extra energie op te doen aan de drank- en eetstandjes onderweg.

Programma 2015:

Zinzi & Evertjan

In 2011 studeerden Zinzi & Evertjan af in circus. Met de éérste prijs op ‘Solycirco festival 2012’ te Sylt, een speciale prijs van de Jury op het gerenommeerde ‘Festival Mondial du Cirque de Demain 2013’ in Parijs en de bronzen ster op 'Young Stage festival 2013' te Basel, krijgen ze heel wat erkenning. Ze combineren hun beiden achtergronden tot origineel en verfrissend werk, waarin ze de verschillende relaties en emoties tussen twee personen beleven in dynamische, spectaculaire partneracrobatiek.

 

Fillage - Sur Mesure

Fillage’ vormt een speels front dat zichzelf steeds vernieuwt door een unieke combinatie van trampoline, acrobatie en jongleren. Door de inbreng van live-muziek en stem wordt de act tot andere hoogten gebracht; muzikanten leven het circus, acrobaten leven muziek.

 

Deux Sans Trois

In TYPO ondervinden drie acrobaten en één muzikant aan den lijve de invloed van de groep op hun doen en laten: je bent wat de anderen jou laten zijn. Ze pushen elkaar, lopen elkaar in de weg en werken soms verrassend goed samen.

Maar de rollen liggen niet vast en de grenzen van hun talenten worden opgezocht. Wat gebeurt er als een acrobaat een zangsolo brengt of een muzikant het hoofdpersonage wordt in een acrobatisch nummer?

Op het ritme van een typemachine ontwikkelt zich een verrassende circustheatervoorstelling. Jong en oud zullen gecharmeerd zijn door dit prettig gestoorde kwartet, dat noch drama, noch slapstick schuwt.


Spot The Drop

Spot the drop staat voor het Duitse internationaal jongleerduo Niels Seidel en Malte Steinmetz. Op hun bijzonderste momenten zijn het twee superjongleurs met wereldklasse . Over en weer, en nog een keer, aan een supersnel tempo. Bizare bewegingen, acrobatische komedie, alsof er met zwaartekracht te spotten valt.


Praktisch:
Inschrijven en starten kan vanaf 10u tot 12u op het C-mine plein. 8 euro / 4 euro (-12). U ontvangt dan ook de routeplanner.

De fietsroute wordt pas de dag zelf via de routeplanner bekend gemaakt en is tevens duidelijk uitgepijld op de weg.
Fietsen huren kan via c-minebezoekersonthaal@genk.be

Vanaf 14u begint het gratis straattheaterprogramma op het C-mine plein. Bekijk hier het programma.

Terug naar boven