FAMILIEDAGEN

Tijdens een C-mine familiedag kan je kijken en doen, spelen en ontdekken.

Op het programma staan theater, dans, muziek, installaties en workshops voor de hele familie.

 

Zondag 18 november 2018

Kunstendag voor kinderen

Abattoir Fermé & hetpaleis
Bangerik

17 uur
Voor iedereen vanaf 6 jaar

Bangerik is een jongen die niet bang is. Niet van alleen wonen, want dat doet hij. Niet van spinnenwebben. Niet van het gekraak op de keldertrap. En zeker niet van spoken in de kamer. Niet van de deurbel die plots gaat. En niet van het meisje dat dan binnen staat en met hem naar buiten wil. Wacht… naar BUITEN? AAAAAAAARRRRGGHHHHHH!!!!

Eric Arnal-Burtschy (Frankrijk)
Deep Are The Woods

15 uur, 15.35 uur, 16.10 uur en 16.45 uur
Voor iedereen

Licht is een danser. Klinkt dat gek? Kom kijken hoe het kan.

Kunstenaar Arnal-Burtschy toont dat in een donkere ruimte licht een prachtige danser is. Hoe? Door een illusie met licht en rook te bouwen.
Hand in hand of net alleen ga je erin op verkenning. Het licht achtervolgt je, omarmt je, spat uit elkaar. Samen met de andere bezoekers doe jij het licht en de ruimte van vorm en van gevoel veranderen. Droom weg en dans mee.

Kopergietery ism Bolwerk
Park Katrol

doorlopend van 14 tot 17 uur
Voor iedereen vanaf 7 jaar

Bouw mee aan ‘Jardin Bohémien’, een rondtrekkende interactieve installatie voor families, een heuse bricoleerspeeltuin voor de prutser en kunstenaar in elk van ons.

Leve de allerkromste ideeën! Leve de (on)handige Harry’s!

Artforum
Mythologische monsters

10 tot 12.30 uur
Workshop voor iedereen van 6 tot 9 jaar

Een kennismaking met collografie (druktechniek)

 We brengen nimfen, reuzen, centaurs en uiteraard de figuren uit de wereld van Tim Burton tot leven. Samen met een begeleider van Artforum vinden we onze eigen mythologische monsters uit. Met afvalmateriaal, plakband en touw gaan we aan de slag. Een spel van ribbels, cirkels, ruiten en patronen bepaalt hoe het Tim Burton-monster er zal uitzien. En dan drukken maar!

Mooss
Ontplof!

10 tot 13 uur
Workshop voor iedereen van 9 tot 12 jaar

Een ontploffende ballon ... maar ook een fluitketel of dichtslaande deuren, ... Spanning opbouwen tot……… BOEM, een verrassend moment! Filmkunstenaar als Burton  achterna, gaan we met een begeleider van Mooss in deze filmworkshop op zoek naar dat element dat de filmkijker laat verbazen, schrikken of net aan het lachen brengt. Al kan het je ook op het verkeerde been zetten. 

Mooss
Stopmotion – in-en uitloop voor kinderen en families

In en uitloop workshop voor kinderen en families
Doorlopend van 10 tot 13 uur

En plots kleedt mijn sjaal mij aan, beweegt mijn stoel en tekent een lijn zichzelf. Met stop-motion en animatie lijken de meest vreemde dingen werkelijkheid te worden: voorwerpen komen tot leven en ook jijzelf kan vliegen. Welkom in de wonderlijke wereld van animatie. Als er plaats vrij is aan de grote tafel in de foyer kunnen ouders en kinderen samen een kort stopmotionfilmpje opnemen.

Atelier fabriek
Les triplettes de tirettes

In en uitloop activiteit voor kinderen en families
Doorlopend van 14 tot 17 uur

In dit kleine naaiatelier zitten 3 stoffige juffertjes ijverig te knippen, te naaien en te stikken om jouw wens in stof te vervullen. Wens je een lief op ware grootte, een stoffig huisdier of wereldvrede? Les Triplettes des Tirettes maken het voor jou, van naadje tot draadje en van knoopje tot gaatje!

COLvzw
Restaurant 'Chez COL'

In en uitloop activiteit voor kinderen en families
Doorlopend van 14 tot 17 uur

Hebt U een artistiek hongertje? Entrez en leg uw ei Chez Col!

Een ontroerparcours waar u en ik, hij en zij, kortom wij multi-logisch voedsel voor de ziel maken...
Deze heerlijk ogende plats zijn ecologisch, biologisch, chronologisch, metereologisch, paleontologisch, afbreekbaar, onbetaalbaar en... oneetbaar! Steek zelf de handen uit de mouwen in onze keuken en laat je onderdompelen in de wereld van de Colettes. Wat hebt u nodig? Goesting, een tikkeltje lef en nieuwsgierigheid! Kriebelt het al aan de vingers? Entrez Chez Col, want vol is vol…

Plutomobiel
Doorlopend van 14-17 uur.
Locatie: foyer 

Plutomobiel is een nieuw kunstproject voor kinderen. Een bakfiets rijdt naar Genkse pleintjes waar kinderen buiten spelen. Kunstdocenten begeleiden kunstzinnige en speelse activiteiten met de kinderen. Vandaag blijft de Plutomobiel lekker binnen. Kom meedoen met de Pluto-workshop in het teken van Tim Burton!

De hele namiddag zijn er nog tal van activiteiten doorlopend te bezoeken.


Zondag 17 maart 2018

Alfredo Zinola & Maxwell McCarthy (Italië/Duitsland)
Party

14 en 17 uur
Voor iedereen vanaf 6 jaar

Feestbeesten, dit is voor jullie! Luister je graag naar muziek? Kan je onmogelijk blijven stilzitten wanneer je je favoriete liedje hoort? Oefen je soms de bijhorende danspasjes uit de videoclip?
‘Party’ is een wervelende voorstelling waarbij de kinderen en de acteurs samen dansen.
Voor één keertje ben je niet het publiek, maar ben je het feestje. 
Wij brengen de DJ mee, de lichten, de muziek en enkele verrassingen. Jij moet gewoon jezelf zijn, je dancing shoes aantrekken én je feestticket reserveren, uiteraard.

Tout Petit
Luid

13 uur
Voor iedereen vanaf 3 jaar

‘Luid’ is een swingende voorstelling waarin geluiden aanzetten tot dansen. Op de scène staat een grote geluidsinstallatie, als een enorm instrument. Twee vrouwen bespelen dit instrument. Ze gebruiken daarvoor hun hele lichaam. Vingers, tenen, billen. ‘Luid’ is een woordeloze dansvoorstelling van Tout Petit, al eerder in C-mine te gast met de heerlijke voorstellingen ‘Licht’ en ‘Schots en scheef’. Aan het eind van de voorstelling kunnen kinderen en ouders zelf nog even spelen en experimenten met de geluidsinstallaties.

De Veerman
Architelier – samen stad maken

doorlopend van 14 tot 17 uur
Voor iedereen vanaf 9 jaar

Hoe zou de stad er uit zien als jij hem samen met anderen vanuit het niets mag bedenken? We vertrekken vanuit een wit blad en bedenken samen hoe deze lege ruimte kan omgevormd worden tot een ideale leefomgeving. We zetten gebouwen neer, tekenen parken en straten, wandelen van huis naar school of het werk en ontdekken onderweg wat we nodig hebben en hoe we ons verplaatsen. Door blokken te verschuiven en met elkaar te praten ontstaat zo stapje per stapje een wereld waarin wij samen zouden willen leven.

Architelier is een tool ontwikkeld door De Veerman om samen met kinderen en volwassenen na te denken over stadsontwikkeling.

Het volledige programma van deze familiedag vind je vanaf januari online.

Indien u tijdens één familiedag voor twee of meer voorstellingen reserveert, krijgt u een korting. U betaalt dan €4 per voorstelling.