FAMILIEDAGEN

Tijdens een C-mine familiedag kan je kijken en doen, spelen en ontdekken.

Op het programma staan theater, dans, muziek, installaties en workshops voor de hele familie.


Zondag 16 september 2018

C-mine familiedag - C-Takt#2

Katrien Oosterlinck
Imagine Moving Rocks
14 en 16 uur – 8 à 12 personen per sessie
Voor families en groepen die elkaar kennen (mix van leeftijden, min. 5 jaar)

Kan je spreken zonder woorden? Of iemand aanraken met je schaduw?

In het levensgrote gezelschapsspel ‘Imagine Moving Rocks’ neemt choreografe Katrien Oosterlinck je mee in een verrassende theaterervaring. Stel zelf een groep samen met mensen die elkaar kennen (familie, vrienden, buren, collega’s, kennissen,…) voor een beeldende ontdekkingsreis.

 

Katrien Oosterlinck
Massage Collage
14 uur, 15.15 uur en 16.30 uur
Voor families en kinderen van 6 tot 12 jaar

Je sluit je ogen. Regen tokkelt op je hoofd, handen kneden je schouders, een slang glijdt zigzag over je rug… Je opent je ogen. Gele bollen rond je hoofd, groene vierkanten op je schouders, een rode lijn langs je ruggengraat…

In ‘massage-collage’ geven ouders en kinderen elkaar een korte massage. Warm licht, maffe geluiden en zachte kussens zorgen voor de sfeer. Wat heb je gevoeld in je lichaam? Je hoeft het niet te verwoorden, het mag met stickers op kalkpapier.

 

De Gezusters Hirngespinst
Reparaties en herstellingen
14 uur en 15.30 uur
Voor iedereen vanaf 7 jaar

De gezusters Hirngespinst repareren de wereld vanuit de ogen van een kind. Met O’skar(fiets), hun experimenteel laboratorium, reizen ze al een hele tijd rond, op zoek naar enthousiaste mede-wereldreparateurs. Want er is veel werk en ze kunnen het niet alleen. In hun laboratorium gaan de gezusters aan de slag en voeren ze samen met kinderen concrete reparatieplannen uit. Tijdens een theatrale ontmoeting bedenken ze met kinderen alternatieven om de wereld mooier, gezonder en vooral beter te maken.

 

Lize Pede en Annelies Van Hullebusch
Ver
13 uur
Voor iedereen vanaf 5 jaar

‘Ver’ gaat over een tocht. Een verre tocht, een barre tocht ook. Een tocht van drie figuren die reizen van het ene land, naar het andere land. Ver is een project tussen beeldende kunst en theater. Als kijker zie je een speels onderzoek in het belichten van papier en plastiek. Ver is een visuele en associatieve trip vol verrassende beelden en inventieve combinaties van schaduw, licht, donker en klankspel.

Kunst in Zicht
Bouwstof

Doorlopend van 14 tot 17 uur
Voor iedereen vanaf 8 jaar

Speel, experimenteer en bouw aan je eigen kunstwerk.
Met proefbuis in de hand ontdek je hoe je zelf een regenboog kan maken in een fles, een toren van schuim kan brouwen en wat er gebeurt als verf op water blijft drijven.
Al deze bizarre probeersels komen samen in één verrassend bouwwerk.
We bouwen aan een gigantisch koraallandschap waarbij fluorescerende ijzerdraad de schuimtorens verbindt met een glitterstad.

De hele namiddag zijn er nog tal van activiteiten doorlopend te bezoeken. Het volledige programma staat vanaf begin september online.


Zondag 18 november 2018

Kunstendag voor kinderen

Abattoir Fermé & hetpaleis
Bangerik
17 uur
Voor iedereen vanaf 6 jaar

Bangerik is een jongen die niet bang is. Niet van alleen wonen, want dat doet hij. Niet van spinnenwebben. Niet van het gekraak op de keldertrap. En zeker niet van spoken in de kamer. Niet van de deurbel die plots gaat. En niet van het meisje dat dan binnen staat en met hem naar buiten wil. Wacht… naar BUITEN? AAAAAAAARRRRGGHHHHHH!!!!


Eric Arnal-Burtschy (Frankrijk)
Deep Are The Woods
15 uur, 15.35 uur, 16.10 uur en 16.45 uur
Voor iedereen

Licht is een danser. Klinkt dat gek? Kom kijken hoe het kan.

Kunstenaar Arnal-Burtschy toont dat in een donkere ruimte licht een prachtige danser is. Hoe? Door een illusie met licht en rook te bouwen.
Hand in hand of net alleen ga je erin op verkenning. Het licht achtervolgt je, omarmt je, spat uit elkaar. Samen met de andere bezoekers doe jij het licht en de ruimte van vorm en van gevoel veranderen. Droom weg en dans mee.

Kopergietery ism Bolwerk
Park Katrol
doorlopend van 14 tot 17 uur
Voor iedereen vanaf 7 jaar

Bouw mee aan ‘Jardin Bohémien’, een rondtrekkende interactieve installatie voor families, een heuse bricoleerspeeltuin voor de prutser en kunstenaar in elk van ons.

Leve de allerkromste ideeën! Leve de (on)handige Harry’s!

Artforum
Mythologische monsters
10 tot 12.30 uur
Workshop voor iedereen van 6 tot 9 jaar

Een kennismaking met collografie (druktechniek)

 We brengen nimfen, reuzen, centaurs en uiteraard de figuren uit de wereld van Tim Burton tot leven. Samen met een begeleider van Artforum vinden we onze eigen mythologische monsters uit. Met afvalmateriaal, plakband en touw gaan we aan de slag. Een spel van ribbels, cirkels, ruiten en patronen bepaalt hoe het Tim Burton-monster er zal uitzien. En dan drukken maar!

Mooss
Ontplof!
10 tot 13 uur
Workshop voor iedereen van 9 tot 12 jaar

Een ontploffende ballon ... maar ook een fluitketel of dichtslaande deuren, ... Spanning opbouwen tot……… BOEM, een verrassend moment! Filmkunstenaar als Burton  achterna, gaan we met een begeleider van Mooss in deze filmworkshop op zoek naar dat element dat de filmkijker laat verbazen, schrikken of net aan het lachen brengt. Al kan het je ook op het verkeerde been zetten. 

Mooss
Stopmotion – in-en uitloop voor kinderen en families
In en uitloop workshop voor kinderen en families
Doorlopend van 10 tot 13 uur

En plots kleedt mijn sjaal mij aan, beweegt mijn stoel en tekent een lijn zichzelf. Met stop-motion en animatie lijken de meest vreemde dingen werkelijkheid te worden: voorwerpen komen tot leven en ook jijzelf kan vliegen. Welkom in de wonderlijke wereld van animatie. Als er plaats vrij is aan de grote tafel in de foyer kunnen ouders en kinderen samen een kort stopmotionfilmpje opnemen.

De hele namiddag zijn er nog tal van activiteiten doorlopend te bezoeken.


Zondag 17 maart 2018

Alfredo Zinola & Maxwell McCarthy (Italië/Duitsland)
Party
14 en 17 uur
Voor iedereen vanaf 6 jaar

Feestbeesten, dit is voor jullie! Luister je graag naar muziek? Kan je onmogelijk blijven stilzitten wanneer je je favoriete liedje hoort? Oefen je soms de bijhorende danspasjes uit de videoclip?
‘Party’ is een wervelende voorstelling waarbij de kinderen en de acteurs samen dansen.
Voor één keertje ben je niet het publiek, maar ben je het feestje. 
Wij brengen de DJ mee, de lichten, de muziek en enkele verrassingen. Jij moet gewoon jezelf zijn, je dancing shoes aantrekken én je feestticket reserveren, uiteraard.

Tout Petit
Luid
13 uur
Voor iedereen vanaf 3 jaar

‘Luid’ is een swingende voorstelling waarin geluiden aanzetten tot dansen. Op de scène staat een grote geluidsinstallatie, als een enorm instrument. Twee vrouwen bespelen dit instrument. Ze gebruiken daarvoor hun hele lichaam. Vingers, tenen, billen. ‘Luid’ is een woordeloze dansvoorstelling van Tout Petit, al eerder in C-mine te gast met de heerlijke voorstellingen ‘Licht’ en ‘Schots en scheef’. Aan het eind van de voorstelling kunnen kinderen en ouders zelf nog even spelen en experimenten met de geluidsinstallaties.

 

De Veerman
Architelier – samen stad maken
doorlopend van 14 tot 17 uur
Voor iedereen vanaf 9 jaar

Hoe zou de stad er uit zien als jij hem samen met anderen vanuit het niets mag bedenken? We vertrekken vanuit een wit blad en bedenken samen hoe deze lege ruimte kan omgevormd worden tot een ideale leefomgeving. We zetten gebouwen neer, tekenen parken en straten, wandelen van huis naar school of het werk en ontdekken onderweg wat we nodig hebben en hoe we ons verplaatsen. Door blokken te verschuiven en met elkaar te praten ontstaat zo stapje per stapje een wereld waarin wij samen zouden willen leven.

Architelier is een tool ontwikkeld door De Veerman om samen met kinderen en volwassenen na te denken over stadsontwikkeling.

Het volledige programma van deze familiedag vind je vanaf januari online.

Indien u tijdens één familiedag voor twee of meer voorstellingen reserveert, krijgt u een korting. U betaalt dan €4 per voorstelling.