ADRES

Bistro Bels

Wat vroeger de energiegebouwen van de mijn van Winterslag waren, is sinds enige tijd omgetoverd tot een trendy brasserie. Bistro Bels links van de ingang van C-Mine. Ruw afgewerkte zoldering, oneffen bakstenen muren, gecombineerd met hedendaags designmeubilair. Vandaag vind je hier echter geen noeste mijnwerkers uit de cité meer. Tegenwoordig is de zaak gevuld met hip volk dat van een hapje en een drankje geniet voor of na een voorstelling op C-Mine.
Bistro Bels is elke dag geopend vanaf 11.30 uur met uitzondering van maandagen.

Bistro Bels
C-mine 10 bus 4
3600 Genk
T: +32 (0) 89 35 74 86

Ciné Città

Van een etentje bij Ciné Città krijg je stante pede zin in een enkeltje richting Italië. De obers serveren overheerlijke Italiaanse klassiekers -op je bord én in je oren. Enorme zwart-witfoto’s uit Italiaanse films sieren de robuuste, bakstenen muren en ook het personeel is vaak van Italiaanse komaf. Ook leuk: zelfs de stoelen kregen de kleurtjes van de Italiaanse vlag! Het vakantiegevoel krijg je er gratis bovenop. Kinderportie of grote honger, lichte lunch of uitgebreid diner, eenvoudig of gastronomisch: bij Ciné Città vind je vast waar je trek in hebt.
De tijd dat in dit gebouw enkel mijnwerkers kwamen is voorgoed voorbij. Hier eet je immers te midden van een flinke brok mijngeschiedenis! Het restaurant bevindt zich in de oude badzalen van het mijnencomplex van Winterslag. De mijnwerkers kwamen naar hier om de zwarte sporen van de steenkoolmijnen van zich af te wassen. Even verderop, in de Lampenzaal, leverden ze hun mijnlampen weer in. Maar dat was vroeger. Aan de tafeltjes van Ciné Città zie je tegenwoordig een erg gevarieerd publiek van toeristen, zakenlui, families met kinderen en studenten van de MAD-faculty. In het gebouw vind je nu ook een bioscoopcomplex, de Euroscoop. Meteen een prima gelegenheid om een gezellig avondje film of cultuur aan je maaltijd te koppelen.

Ciné Città
C-Mine 1 - bus 1
3600 Genk
T: +32 (0) 89 36 38 85
www.cine-citta.com

Wokplaza

WokPlaza is een Aziatisch restaurant gelegen aan de voorzijde van C-Mine. Hier kan je met verse ingrediënten je eigen gerecht laten klaarmaken. Ideaal voor mensen die van variatie houden. 

WokPlaza
Evence Coppéelaan 89
3600 Genk
T: +32 (0) 89 56 81 00
info@wokplaza.be

Authentieke restaurants in de omgeving

Door de mijnbouw kwamen mensen uit verschillende windstreken naar Genk om er te werken.  Deze mensen brachten hun cultuur en gewoontes mee, wat ervoor gezorgd heeft dat Genk vandaag een multiculturele stad is. In de onmiddellijke omgeving vind je dan ook een grote diversiteit aan authentieke restaurants en eethuisjes.  Enkele aanraders:

  • Da Fausto : Italiaans restaurant recht tegenover C-mine.
  • ’t Konijntje : Traditioneel eethuis met uiteraard konijnspecialiteiten.
  • La Posta : Gezellig Italiaans restaurant in het voormalige postgebouw van de Vennestraat.
  • O'Geros:  De smaak van fijne Griekse gastvrijheid. Grieks voor gevorderden.
  • Mashar pide: Heerlijke Turkse pizza's en andere Turkse specialiteiten.
  • Pyrgos: Griekse specialiteiten in een multiculturele omgeving.
  • Gepetto: Voor lekkerbekken met een passie voor gebak.
  • Carbone: Carbone is Italiaans genieten in het hartje van Winterslag.
  • Da Valentino: Italiaans café-restaurant met een typische kaart van traditionele Italiaanse gerechten.
  • 't Vennehuys: Een gezellige brasserie met Belgische keuken in een multiculturele straat