Ode aan Jeff Buckley door o.a. Portland & Lara Chedraoui

Geplaatst op dinsdag 12 november 2019

JEFF BUCKLEY’S ‘GRACE’
13 december 2019 – 20.15 in C-MINE

Sarah Pepels, Jente Pironet (Portland) en Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) brengen met gitaarlegende Gary Lucas (US) een ode aan het album ‘Grace’ van Jeff Buckley.

Het album Grace van Jeff Buckley was één van de meest spraakmakende albums van vorige eeuw. C-mine en Muziekgebouw Eindhoven vieren de 25e verjaardag van dit prachtalbum in stijl. Onder andere Sarah, Jente (Portland), Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) en gitaarlegende Gary Lucas brengen een ode aan dit album.

Gitarist Gary Lucas was lid van Captain Beefheart, werkte samen met o.a. Nick Cave, Lou Reed, John Cale en was boezemvriend van Jeff Buckley. Begin jaren ’90 schreef hij mee aan het album Grace en hij begeleidde Buckley in het begin van zijn carrière. Gary Lucas vliegt speciaal voor deze sessies in Genk en Eindhoven over vanuit New York. Hij brengt anekdotes en onuitgegeven videomateriaal van hemzelf met Jeff Buckley. Langs Belgische zijde vonden we –Buckley fans – Sarah Pepels en Jente Pironet (Portland) en Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) bereid om het album samen met Gary Lucas te eren. Ze worden bijgestaan door een fantastische band.

Gary Lucas (gitaar) - USA
Jente Pironet (zang) - BE
Sarah Pepels (zang) - BE
Lara Chedraoui (zang) - BE
Ruud Fieten (zang) – NL
Sebastiaan Leye (gitaar) – BE
Davy Deckmijn (drum) – BE
Lesley Troquet (bas) – BE

Artistieke leiding: Pieter Peirsman – BE
Support act: Eva Van Pelt (singer-songwriter) – NL

Dit project is een samenwerking tussen C-mine, organisator van Little Waves en Muziekgebouw Eindhoven, organisator van Naked Song Festival. Het project is mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van deBuren – Vlaams-Nederlands huis voor cultuur.