BELPOP BONANZA 3600

Geplaatst op dinsdag 17 september 2019

BELPOP BONANZA 3600
De mooiste muzikale momenten van Genk


Journalist Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing (geboren Jimmy Dewit) maken al enkele jaren leerrijke, spannende en geestige theatershows over de geschiedenis van de Belgische popgmuziek.

Dit najaar verdiepen ze zich in het verleden van Genk. De neerslag van hun speurwerk is ‘Van Rocco tot IBE’, een boek over de 30 mooiste muzikale momenten van de stad.

Het is de basis voor een interviewavond en een expo in de bibliotheek, een live radioshow vanuit Shopping 1, een bespeling van de beiaard en twee voorstellingen in C-Mine.

BOEK + EXPO
Vrijdag 18 oktober : Kick-off
Boekvoorstelling ‘Van Rocco tot IBE’
Bibliotheek Genk

Een avond met Genkse helden. Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing stellen het boek ‘Van Rocco tot IBE’ voor. Ze praten met enkele spilfiguren van de lokale muziekscene en draaien plaatjes. De Bibliotheek heeft de 30 mooiste liedjes mooi bij elkaar gezet in een mini-expo. Je kan ze het hele najaar beluisteren.
> info & tickets

BEIAARDBESPELING
Donderdag 24 oktober
Stadsbeiaardier An Lommelen speelt van 10 uur tot 10.30 uur nummers uit de rijke Genkse popgeschiedenis.

RADIO
Zaterdag 9 november 2019
DE GENKER TOP 30
Shopping 1

Een live radioshow met de twee heren van Belpop Bonanza vanuit Shopping 1. Met de liedjes uit ‘Van Rocco tot IBE’. Met gesprekken met de artiesten. En met kenners Albert Claesen en Marc Vos van Genkeration. Zij weten alles over de herkomst en de waarde van jouw Genkse plaatjes. In samenwerking met Radio GRK
> meer info

THEATER
Zaterdag 5 december 2019
Zaterdag 6 december 2019
BELPOP BONANZA 3600
C-Mine

60 jaar Genkse muziekgeschiedenis samengevat in een wervelende theatershow. Van de wereldhit van Rocco over de vlag van U2 en de slechtste gitarist ter wereld naar de eerste Genkenaar op Rock Werchter. 90 minuten topentertainment.
> info & tickets