Mooov Filmfestival 2019

Geplaatst op woensdag 17 april 2019

Van 23 tot 30 april kan je in Euroscoop terecht voor Mooov Filmfestival 2019!
Een week lang de betere film voor de echte liefhebber.

OPENING: Tel Aviv On Fire
Zameh Zoabi | Israël | 2018 | 100 min.
Een originele en geestige satire! ‘Tel Aviv On Fire’ is een Palestijnse soap-serie, die ook heel populair is in Israël. Als aan de check-point de Israëlische commandant te weten komt dat Salam medewerker is van de serie, zet hij hem onder druk om aanpassingen te maken aan het verhaal.
Di 23 april 2019 om 20.15 uur

> Trailer

Genks én bekroond: Another Day Of Life
de la Fuente/Nenow | Polen | 2018 | 80 min
.
Oorlogsjournalist Kapuscinski trekt naar Angola met maar 1 doel: naar de frontlinie om rebellenleider Farrusco te interviewen. Een tegen het realisme aanschurkende animatiefilm met indrukwekkende live-action getuigenissen. Mét inbreng van Walking The Dog, productiehuis uit onze C-mine crib.
Vr 26 april om 20.15 uur

> Trailer

Verder:

24.04 Shoplifters
Zachtaardig portret van een gezin vol kleine criminelen, dat een meisje kidnapt om haar te redden van verwaarlozing.

24.04 Working Woman
Orna krijgt promotie en een bonus, zelfs speel-se avances. Ze weet deze steeds af te wimpelen. Tot ze voor zaken samen met haar baas naar Parijs vliegt.

24.04 DOCU: Sakawa
Op dating sites worden nepadvertenties ge-plaatst om mannen aan de haak te slaan. Nadat er een vertrouwensband geschapen is, sturen deze geld op.

25.04 Ayka
Een sociaal-realistisch drama over een vrouw die in Moskou bevalt en haar kind achterlaat.

25.04 Tigermilch
Twee vriendinnen (14) beslissen om tijdens de zomervakantie ‘het project ontmaagding’ aan te pakken.

26.04 Bulbul can sing
Een poëtische maar eerlijke kijk op het leven van een jonge vrouw in een door mannen gedomineerde samen-leving in India.

27.04 El amor menos pensado
Een koppel besluit, nadat de passie uit hun huwelijk verdwijnt, hun flat te verkopen en nieuwe relaties aan te gaan. Maar het loopt niet allemaal zoals gewenst.

27.04 Sawah
Samir mag Egypte vertegenwoordigen op het WK voor dj’s in Brussel. Bij een tussenstop in Luxem-burg kan Samir zich niet identificeren en wordt hij als vluchteling aanzien.

27.04 The Mercy of the Jungle
Een Rwandese sergeant en rekruut raken in de Tweede Congolese Burgeroorlog hun team kwijt en verdwalen in de jungle.

28.04 Amin
Amin woont en werkt al negen jaar in Frankrijk, ver weg van zijn vrouw in Senegal. Op een dag bij een karweitje maakt een vrouw avances.

28.04 Binti
Ook al heeft vlogster Binti op haar Youtube kanaal heel wat volgers, officieel – op papier – bestaat ze niet. Een familiefilm waar energie en vuur van afspat!

28.04 An elephant sitting still
Een bijna 4 uur durend meesterwerk waarin vier personages worden gevolgd. De regisseur pleegde zelfmoord nog voor de film af was.

28.04 Roma
Prachtige zwart-wit film. waarin het dagelijkse leven van 50 jaar geleden minutieus is nagebootst in pakkende beelden. Een subtiel meesterwerk!

29.04 Burning
Een traag smeulende thriller waarbij de toeschouwer verstrengeld raakt in een onzichtbaar net van geheimen, symbolen en leugens. Topcinema!

29.04 Capharnaüm
Als zijn 11-jarige zusje verkocht wordt aan een man, loopt de 12-jarige Zaïn thuis weg. Samen met een advocate klaagt hij zijn ouders aan omdat zij hem op de wereld hebben gezet. Aangrijpende cinema!

30.04 Sibel
Sibel wordt door de dorpsbewoners gemeden omdat ze stom is en communiceert in een 'gefloten' taal. Een sterke feministische film over de strijd van een vrouw binnen de samenleving.

30.04 Sofia
Sofia moet bevallen en snelt naar het zieken-huis. Zonder huwelijks-akte weigeren ze haar op te nemen.De beval-ling kan geregeld worden maar binnen de 24 uur heeft ze de documenten nodig.

Bekijk hier het volledige schema met meer info en trailers.

Mooov Filmfestival
Het MOOOV Filmfestival is een organisatie van C-mine cultuurcentrum, MOOOV en Euroscoop.