Little Waves 2017 - SOLD OUT

Little Waves 2017 - SOLD OUT

Grandaddy // Warhaus // Admiral Freebee // Amongster // Rhinos Are People Too // Steve Gunn

DATUM: zaterdag 08 april 2017

LOCATIE: Diverse zalen

UUR: 18:30

uitverkocht

BASISPRIJS: € 28 (uitverkocht)

VVK: € 25 (uitverkocht)

uitverkocht

Na twee uitverkochte edities is ook Little Waves 2017, het sympathieke singer-songwriter/indie festival in C-mine, helemaal uitverkocht. De gedurfde affiche, intieme clubsfeer en aantrekkelijke prijs onderscheidt dit festival van alle anderen!

 


Blijf up to date en check onze eventpagina op facebook.Ook al zijn ze voor de fans nooit weggeweest, Grandaddy is bezig aan een opmerkelijke comeback. Dat bewijst het immense succes dat ze nog steeds hebben. De volle concertzalen en festivaltenten zijn daar het bewijs van. En iedereen kijkt hongerig uit naar hun nieuwe album dat verschijnt maart dit jaar. De eerste single ‘Way We Won’t’ wakkert de eetlust enkel nog harder aan. Een combinatie van oudere nummers (we verheugen ons geen klein beetje op de live versie van ‘He’s Simple, He’s Dumb, He’s The Pilot’) en een pak nieuw werk, Grandaddy is de gedroomde headliner voor Little Waves!


De kater die we hadden na de aankondiging van de tijdelijke on hold van Balthazar maakte snel plaats voor muzikale euforie. We zijn immers weer een aantal fantastische bands rijker, waaronder WARHAUS. Lang duurde het niet voordat Maarten Devoldere met zijn soloproject impressioneerde. Een brok charisma, meeslepende muziek, melancholie en een eerste album ‘We Fucked a Flame Into Being’, Warhaus stáát er. In de zomer waarschijnlijk op de grote festivals, maar in april op Little Waves, wij staan op de eerste rij!


In deze onzekere tijden kunnen we gelukkig altijd rekenen op Admiral Freebee. Zijn zesde album ‘Wake Up And Dream’ is zijn beste, en laat dat door kenners gezegd zijn! Humo gooide met 4 sterren, Enola.be vraagt zich oprecht af of den admiraal überhaupt ooit wel een slecht album uitbrengt en festivalinfo.nl vertelt in hun viersterrenrecensie dat dit weer een gewéldig klinkende plaat is, vol variatie. Nóg een zekerheid, Admiral Freebee is ook live een persoonlijkheid. Ongetwijfeld wordt dit een prachtig concert, uitgekleed en helemaal solo!


In de viersterrenrecensie van zijn laatste album ‘Eyes on the Lines’ schreef Humo onder meer ‘het beste bewijs dat je ook buiten de Koningin Elisabethwedstrijd virtuozen kunt aantreffen’. Om maar te duiden hoe trots we zijn dat Steve Gunn op de Little Waves affiche staat. Steve Gunn, de uit Brooklyn afkomstige singer-songwriter, speelde eerder in Kurt Vile’s band The Violaters. Hij komt solo naar Genk. En we kijken er, samen met elke muziekliefhebber, reikhalzend naar uit!


Winnaars van De Nieuwe Lichting 2014, een pak podiumervaring , een EP met airtime op StuBru en Radio 1, Amongster! De vraag ‘bij welk genre plaatsen we deze band?’ zorgt voor menig ongemak bij de platenboer. Maar laat dat nu juist een geweldige eigenschap zijn in het hedendaagse muziekcircuit. Indie, electronica, dansante melancholie, tegendraadse ritmiek… you name it, Amongster is it. ‘Teacher’ is de eerste single uit hun debuutalbum dat in de zomer verschijnt. Onze pronostiek, ze zullen imponeren op de grote festivals. Maar de liefhebber komt eerst genieten op Little Waves!


Het Limburgs kwintet Rhinos Are People Too won in 2013 De Nieuwe Lichting. Daarna volgde een tournee langs de AB, Pukkelpop, Depot, De Afrekening en verscheen er een eerste EP. Nu zijn ze terug met nieuw werk. De buitenaardse dromerigheid van Blonde Redhead, de tegendraadse hoek af van The Flaming Lips, het vrije speelgenot van Grandaddy en het snedige experiment van Sonic Youth en je komt in de buurt van de filmische wereld die Rhinos Are People Too op hun unieke debuutplaat ‘Hello from the Gutters’ creëert.  En ook op Little Waves zullen ze de minnaar van het betere werk welgevallen.


- MORE NAMES TO BE ANNOUNCED -
Rsvp: eventpagina op facebook.