Welkom bij het C-mine Cultuurcentrum

Le Capital

do 07 maart

 • Costa-Gavras
  Le Capital

  datum: do 07 maart 2013
  locatie: Euroscoop C-mine Genk
  uur: 20:15
  tickets: 7 euro

  Wanneer de oude bankdirecteur ziek wordt krijgt een jonge bankier de kans om CEO te worden van een van de grootste financiële instellingen van Frankrijk. Hij zou de marionet van de raad van bestuur moeten zijn in afwachting van de terugkeer van de oude bankier. Maar voor hij goed en wel op zijn nieuw bureau geïnstalleerd is, wordt duidelijk dat de jongere CEO dat zo niet ziet. Als een volleerd bankier manoeuvreert hij behendig tussen aandeelhouders op zoek naar een hogere rendabiliteit van hun investeringen, lijkt hij niet te beroerd om de oude Franse beursethiek opzij te schuiven voor meer risicovolle markstrategieën.

  Een strak geregisseerd en waarheidsgetrouw portret van een hedendaagse bankinstelling met als resultaat een stijlvolle satire over het kapitalisme. De militante regisseur bij uitstek vertaalt de lessen van 5 jaar crisis naar het witte doek. Met een buitengewone Gad Elmaleh, de in Frankrijk bekende komiek als de jonge bankier die met zijn koude blik en bevroren grijns behoorlijk angstaanjagend is.

  Regie: Constantin Costa-Gavras, Frankrijk 2012, 113 minuten
  met o.a. Gad Elmaleh, Gabriel Byrne

  bekijk de trailer

   

  0 reacties tot nu toe  Laat een bericht achter
  Naam: *
  E-mailadres: *
  Bericht: *

Online ticketing

Bestel hier je ticket of abonnement

Zoeken
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle evenementen in het C-mine Cultuurcentrum

 

facebook twitter youtube flickr

 

ringleiding C-mine cultuurcentrum beschikt over een ringleiding. Hierdoor kunnen ook mensen met een hoorapparaat optimaal van onze activiteiten genieten. De ringleiding is beschikbaar voor al onze zittende voorstellingen (grote en kleine zaal).

 

Voorbije voorstellingen


bekijk het archief >