Welkom bij het C-mine Cultuurcentrum

Cate Shortland

zo 03 maart

 • Lore
  Cate Shortland

  datum: zo 03 maart 2013
  locatie: Euroscoop Genk
  uur: 11u00
  tickets: 7 euro

  Regie: Cate Shortland; Duitsland/Australië, 2012, 108 minuten

  Als haar ouders - beiden nazi’s - worden opgepakt, moet Lore met haar jonge zusje en broertjes te voet door het naoorlogse Duitsland van 1945 naar hun grootmoeder, die 900 kilometer verderop woont. Te midden van de chaos ontmoet ze de mysterieuze vluchteling Thomas, die haar kwetsbare gevoel van realiteit volledig in de war brengt met haat en verlangen. Om te overleven moet Lore iemand vertrouwen van wie ze geleerd heeft dat ze hem moet haten en de confrontatie aangaan met de duistere waarheid.

  Na het alom bewierookte Somersault is Lore de tweede film van Cate Shortland. De jonge debuterende actrice Saskia Rosendahl komt heel beklijvend over als Lore in dit oorlogsdrama. Daarnaast brengen alle kinderen met hun eigen karakter een dramatische diepgang in de film, waardoor de kijker zich altijd wel met iemand kan identificeren. Sterke, rauwe, onversneden cinema recht uit het hart, maar met een erg origineel verhaal dat door de poëtische filmstijl van Shortland elegant in beelden wordt gevat met een elegant bewegende camera en subtiel belichte composities.

  LORE – QUOTES UIT DE BELGISCHE PERS

  KNACK FOCUS Dave Mestdach ****
  Een intelligente, poëtische en gedurfde brok cinema.

  DE STANDAARD Niels Ruëll ****
  Pure filmpoëzie, dankzij schitterend camerawerk en de wil om maximaal te profiteren van alles wat het licht en de veelzeggende locaties te bieden hebben. De esthetiek verhult de psychologische gruwel niet, maar brengt ze juist akelig dichtbij.

  COBRA Ruben Nollet ****
  Er zijn meer dan redenen genoeg om ‘Lore’, na ‘Somersault’ de tweede langspeelfilm van de Australische cineaste Cate Shortland, in de armen te sluiten. Shortland vindt ook visueel een knap evenwicht tussen poëtische schoonheid en hard realisme.

  FILMMAGIE  Erwin Lormans ****
  Een beklijvende zintuiglijke ervaring.

  DE MORGEN  Jan Temmerman***
  Een nieuwe en beklijvende invalshoek: de ondergang van het Derde Rijk door de ogen van kinderen. Nazikinderen. Een mooie en ongewone roadmovie. Zelfs idyllisch op sommige momenten.

  HUMO Erik Stockman ***
  Een ijzersterk, buitengewoon aangrijpende, door een wondermooie beeldtaal ondersteunde prent.

  GAZET VAN ANTWERPEN Chis Craps ***
  Er wordt geweldig geacteerd door de jonge acteurs. De grootste troef is dat de film een uniek perspectief biedt. Het einde laat veel vragen open, maar dat is in feite het eerlijkste einde voor deze film.

  METRO Chris Craps***
  De jonge acteurs zijn uitstekend en Shortland heeft een heel eigen stijl om dit niet alledaagse verhaal te vertellen.

  GUIDO MAGAZINE Herbert De Paepe
  Deze genadeloze film slaagt erin te tonen dat oorlogsgruwelen niet stoppen op het moment dat de wapens zwijgen.

  FOCUS VIF Louis Danvers ***
  Un film audacieux et sensuel. A découvrir !

  LE SOIR Philippe Manche ***
  Un film âpre et bouleversant.

  MOUSTIQUE Juliette Goudot ***
  Une vision impressioniste et tres incarnée d’un drame adolescent et historique, sous lequel perce, plus fort que tour, l’éclat naissant du désir. 

  LA LIBRE CULTURE Fernand Denis
  En effet, la forme contredit le fond jusqu’au malaise involontaire. Cate Shortland ne s’est pas trompeé de sujet. Cate Shortland s’emploie à tourner un beau film avec de belles images.

  Cobra recensie

  0 reacties tot nu toe  Laat een bericht achter
  Naam: *
  E-mailadres: *
  Bericht: *

Online ticketing

Bestel hier je ticket of abonnement

Zoeken
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle evenementen in het C-mine Cultuurcentrum

 

facebook twitter youtube flickr

 

ringleiding C-mine cultuurcentrum beschikt over een ringleiding. Hierdoor kunnen ook mensen met een hoorapparaat optimaal van onze activiteiten genieten. De ringleiding is beschikbaar voor al onze zittende voorstellingen (grote en kleine zaal).

 

Voorbije voorstellingen


bekijk het archief >