Little Waves 2018

Little Waves 2018

MERCURY REV | TAMINO | MICK FLANNERY | BLITZEN TRAPPER | THE ACADEMIC | BED RUGS | DOUGLAS FIRS | THIS IS THE KIT

DATUM: za 14 april 2018

LOCATIE: Alle zalen

koop tickets

BASISPRIJS: € 39

VVK: € 32

koop tickets

Een festival voor fijnproevers. Indiepop en singer-songwriters vormen de hoofdmoot. Hier de eerste namen!

 

Het stond in de sterren geschreven, maar de manier waarop Tamino in een mum van tijd de muziekwereld veroverde oversteeg alle verwachtingen. Winnaar van De Nieuwe Lichting 2017, Rock Werchter, Pukkelpop, een overvolle AB, iedereen valt voor dit talent. En ook de pers was laaiend. ‘Habibi’ en ‘Cigar’ zijn Belpop classics.
-------------------------------------

Mick Flannery is een rauwe en pure liedjesschrijver afkomstig uit Ierland. Dat hij die liedjes ook heel goed weet te brengen is een mooie aanvulling, zo zegt hij zelf. Uiteindelijk blijven alleen de liedjes over: de shows, de aandacht, alles vervaagt, maar de muziek blijft.
-------------------------------------

This Is The Kit is de band rondom songwriter Kate Stables uit Bristol. Met fans als Aaron Dessner (The National), Guy Garvey (Elbow) en Sharon van Etten krijgt deze groep eindelijk de aandacht die ze verdient.
-------------------------------------

‘Hinges of Luck’, de derde parel van Douglas Firs, werd door menig muziekjournalist hoog de wolken ingeprezen. Het Gentse viertal rond singer-songwriter Gertjan Van Hellemont klinkt op deze nieuwe plaat meer uptempo dan ooit.
-------------------------------------

Mercury Rev celebrates Deserter's Songs 20th Anniversary with a very special acoustic and intimate Performance. Als akoestisch trio vieren Jonathan, Grasshopper en Jesse hun 20 ste verjaardag van Deserter’s Songs met ultieme hit 'Goddes On A Highway'. Aangevuld met andere klassiekers in hun repertoire bezorgen ze jou een heerlijke avond vol dromerige teksten, sprookjesachtige muziek en een fijne streep pop.
-------------------------------------

Het Ierse viertal van The Academic ruikt naar The Strokes en Circa Waves. Met ‘Bear Claws’ hadden ze een YouTube-hit te pakken en hun onlangs verschenen debuutalbum, ‘Tales from the Backseat’ is een pareltje. Binnenkort ongetwijfeld op de grote podia, nu nog in de intieme setting van Little Waves, profiteer ervan!
-------------------------------------

'Wild and Reckless' is de negende studioplaat van Blitzen Trapper, een folk- en countryband uit Portland, Oregon wiens sound perfect aansluit bij Bob Dylan, Bruce Springsteen, Lynyrd Skynyrd en Wilco. Hun doorbraakalbum Furr (2008) is nog steeds een americana classic om U tegen te zeggen.
-------------------------------------

Bed Rugs kiest op hun derde album ‘Hard Fun Grand Design’ (release 21 maart) voor de meest ambitieuze weg: afslanken naar een drietal, en de muzikale verbeelding de vrije loop laten zonder het verleden uit het oog te verliezen. 26 songs die we kunnen samenvatten in drie woorden: psychedelisch, broeierig en adembenemend!
-------------------------------------

Meer namen volgen!

Deuren: 18 uur

Tickets: 32 vvk - 39 kassa