KINDERKUNSTENFABRIEK 2015 IN SLEDDERLO

Ben jij tussen 8 en 12 jaar? Wil je een week lang spelen, tekenen, schilderen,  foto’s  maken,  bouwen,  schrijven,  filosoferen,  kortom  je  creativiteit de vrije loop laten? Dan is de Kinderkunstenfabriek zekeriets voor jou!

De Kinderkunstenfabriek is een kunstenkamp voor iedereen van 8 tot 12 jaar. Het vindt plaats in de tweede week van de paasvakantie. Dit jaar trekt de Kinderkunstenfabriek naar Sledderlo. Tijdens  dit  kunstenkamp  slaap  je  gewoon  thuis  en  kom  je  elke  ochtend weer naar Sledderlo om hier creatief aan de slag te gaan en plezier te maken, samen met 99 andere Genkse kinderen. Samen met 8 kunstenaars werk je een week lang in leuke workshops en ateliers aan kunstwerken. We bedenken en ontwerpen de kunstwerken, voeren ze helemaal uit en maken aan het einde van de week een echte tentoonstelling.
Sledderlo
De Kinderkunstenfabriek 2015 trekt naar Sledderlo, een wijk die momenteel volop in verandering is. Er worden de komende jaren in Sledderlo nieuwe huizen en appartementen gebouwd, nieuwe speelruimte voorzien, sportaccomodatie, groenruimte, …

Samen met de kunstenaars kijken we naar de toekomst van deze wijk.

INSCHRIJVEN VANAF 7 MAART!

KKF loopt van maandag 13 tot vrijdag 17 april 2015, van 9.45 tot 16 uur. Er wordt geen voor- en na-opvang voorzien.
Locatie: Sledderlo

We voorzien een middagpauze onder toezicht en begeleiding van de medewerkers van de Kinderkunstenfabriek.
Boterhammen, een drankje en eventueel een tussendoortje breng je zelf mee.
Deelnemen aan de Kinderkunstenfabriek = een hele week deelnemen.
Op maandag en dinsdag doen we korte workshops. Zo leer je vier kunstenaars en hun manier van werken kennen. Voor de rest van de week zal je met een vaste groep en kunstenaar samenwerken.

Prijs: € 15,00


HOE INSCHRIJVEN?
Je kan vanaf zaterdag 7 maart inschrijven bij: C-mine bezoekersonthaal, C-Mine 10, 3600 Genk (vanaf 10 uur).
Je kan enkel ter plekke inschrijven. Telefonische reservaties en reservaties per e-mail worden niet aanvaard.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS

HEIN SMEDTS
Hein  is  architect  en  maakt  tentoonstellingen  over  architectuur.  Hij is gefascineerd door de ruimtes in onze woonbuurten  die we niet gebruiken en wil daarover gaan nadenken als architect.
KEETJE MANS

Keetje vertelt over haar leven door te schilderen. Ze schildert dat wat ze leuk of interessant vindt, zoals haar vrienden, haar huis of haar reizen.
STIJN COLE

In  de  kunstwerken  van  Stijn  staat  kijken  centraal.  Zijn  vertrektpunt is steeds het landschap en de manier waarop wij dit  ervaren. Hij probeert alle kleuren die we in het landschap zien over te brengen op de doeken waarop hij schildert.
SARAH JOY ZWARTS

Sarah krijgt heel veel ideeën van alles wat ze rondom haar heen ziet, van reclameborden tot huizen of dieren. Ze maakt hiervan tekeningen of schilderijen, die samen een verhaal vertellen.
ARNOLD WITTENBERG

Arnold gaat graag in gesprek met mensen uit de wijken of buurten waar hij werkt. Hij wil met zijn kunstwerken ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten en op een andere manier naar de wereld rondom zich kijken.
JONAS VANSTEENKISTE

Jonas werkt graag met ruimtes. De begrippen huis en thuis spelen een centrale rol in zijn werk. Hij maakt maquettes, installaties, video’s en tekeningen geïnspireerd door allerlei ruimtes.
GEORGES COMHAIR & LEEN RUYTERS
Georges en Leen werken voor het sociaal-artistiek project Yawar in Sledderlo. Met Yawar maakten ze al straattheater en theaterproducties.
JORIS PERDIEUS
Joris werkt met allerlei materialen die hij tegenkomt, van hout tot lampen. Hij speelt graag met deze materialen in de ruimte en probeert zo allerlei locaties te veranderen met zijn kunstwerken.

 

TERUGBLIK OP DE KINDERKUNSTENFABRIEK 2014hier een compilatie van alle filmpjes. (zie de afspeellijst)

 

hier een filmpje van het schaduwtheater van Eveline.

 

een gedicht, opgedragen tijdens de kijkdag, in en over kleurrijk Zwartberg.

 

 

TERUGBLIK OP DE KINDERKUNSTENFABRIEK 2013

Hieronder nog een terugblik met foto's en filmpjes op de laatste editie van de Kinderkunstenfabriek, die plaatsvond in de Genkse wijk Termien van 8 tot 13 april 2013.


De Kinderkunstenfabriek 2013 in beeld