HET NIEUWSTEDELIJK

Het nieuwstedelijk is het stadstheater van Genk, Leuven en Hasselt en Genk. Het is een artist-run theaterhuis dat mee vorm geeft aan de stad en de samenleving van morgen. We vertellen verhalen over het leven hier en nu. We geven er klank aan en gaan er over in gesprek. Vanuit de stad richten we ons op de rest van de wereld. Tekst, theater, muziek, audio & debat vormen de kern van ons artistieke werk. De voorstellingen van Het nieuwstedelijk kan je zien in C-mine.
www.nieuwstedelijk.be


FLACC

FLACC schept als werkplaats voor beeldende kunstenaars de organisatorische, inhoudelijke en technische voorwaarden om een aantal unieke kunstenaarsprojecten te realiseren. Daartoe selecteert de organisatie jaarlijks maximaal acht kunstenaars – uit binnen- en buitenland, jong en ervaren – om een nieuw project op te zetten, waarbij de kunstenaars onbeperkt gebruik kunnen maken van onze uitgebreide faciliteiten (oven-, hout- en metaalateliers en de digitale studio) en een grondige inhoudelijke en organisatorische ondersteuning krijgen tijdens de voorbereiding en realisatie van het project. Elk project wordt door FLACC voorzien van een passend budget.

Daarnaast heeft FLACC een receptieve werking. Hierbij kunnen ook andere kunstenaars bij FLACC aan de slag op basis van een ingediend projectvoorstel.
www.flacc.info

 

CIAP

CIAP fungeert sinds 1976 als baken voor hedendaagse audiovisuele en beeldende kunsten in Hasselt. Als een onafhankelijke, niet-commerciële ruimte organiseert CIAP een divers, experimenteel programma van zowel nationale als internationale opkomende kunstenaars, als onterecht ondergewaardeerde lokale kunstenaars. CIAP produceert 6 nieuwe tentoonstellingen per jaar en is gratis het hele jaar toegankelijk op uitzondering van maandag en dinsdag.  

CIAP is lid van VERY CONTEMPORARY, een netwerk van 11 hedendaagse kunst instituten in de Maas-Rijn Euregio. Samen hebben zij als doel om de bewustwording te vergroten van wat de regio in termen van visuele kunst te bieden heeft.
www.ciap.be

 

PASSERELLE VZW

Passerelle begeleidt kinderen en jongeren en stimuleert hen om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien. Hiervoor biedt Passerelle workshops en projecten aan in heel Vlaanderen, zowel op school, als in de vrije tijd. Voor een aantal initiatieven is danservaring aangewezen, voor anderen hoeft het absoluut niet. Ondertussen bouwde Passerelle ook heel wat expertise inzake werken met maatschappelijk kwetsbare jongeren op.
www.passerellevzw.be

 

MOOOV/Zebracinema

MOOOV is initiatiefnemer van allerlei periodieke en permanente activiteiten rond de programmering en vertoning van kwaliteitsfilms uit de vijf continenten. De programmering en vertoning van films vindt plaats in een sensibiliserings- en educatieve context ter bevordering van de kennis, het respect en de waardering van het Belgische publiek aangaande andere culturen dan de westerse. MOOOV is:
MOOOV Filmfestival op 8 verschillende locaties in Vlaanderen.
Zebracinema: Filmvertoningen tijdens het jaar op verschillende plaatsen in Vlaanderen
Filmeducatie met schoolvoorstellingen en achtergronddossiers bij meer dan 300 films.
MOOOV op maat en andere projecten die de films van MOOOV tot bij een breed publiek brengen
MOOOV distributie, met eigen releases en Video on Demand
C-mine cultuurcentrum programmeert samen met MOOOV/Zebracinema wekelijks films in Euroscoop. In april is er jaarlijks het MOOOV-Filmfestival.