Welkom bij het C-mine cultuurcentrum

C-mine

C-mine is de voormalige mijnsite van Winterslag. In het voormalige energiegebouw huizen C-mine cultuurcentrum, het regionaal bezoekerscentrum, Humin en het designcentrum. De andere buren van het cultuurcentrum zijn Euroscoop, Ciné Citta, Mad Faculty, Nascom, Speelmijntje, Stockmansblauw, Painting with Light, Erfgoedcel Mijn-Erfgoed …


Basic Brasserie

Brasserie Basic ligt links van de ingang van C-Mine. Ruw afgewerkte zoldering, oneffen bakstenen muren, gecombineerd met hedendaags designmeubilair en een paar opvallende details in rood: zie daar het flitsende interieur van Brasserie Basic. Vandaag vind je hier echter geen noeste mijnwerkers uit de cité meer. Tegenwoordig is de zaak gevuld met hip volk dat van een hapje en een drankje geniet voor of na een voorstelling op C-Mine. Er is zelfs een aparte degustatieruimte voor bieren en wijnen, met een interieur uit de periode van de mijnwerkers.


Absolutely Free Festival

AFF – gratis indie-festival in de C-mine buurt, in een samenwerking met C-mine cultuurcentrum en de stad Genk. Valt meestal in het eerste weekend van augustus.  

 

Mad faculty

De voormalige Media en Design Academie huist op C-mine en leidt jonge creatievelingen op tot grafisch vormgever, fotograaf, designer, (animatie)filmer enz.

 

Euroscoop

Sinds 2005 is Euroscoop de bioscoop van Genk, met 10 zalen. C-mine cultuurcentrum toont er wekelijks de betere film onder de naam MOOOV.

 

Cine Citta

Ciné Citta is het Italiaanse restaurant en filmcafé aan Euroscoop.


Erfgoedcel Mijn Erfgoed

De erfgoedcel wil het cultureel erfgoed van de mijnstreek in kaart brengen en helpen bewaren, het zo toegankelijk mogelijk maken voor een groot publiek, en samenwerken met de erfgoedzorgers in de streek.

 

Onze partners:


Eten op c-mine en in de buurt:

 Foto's:

Online ticketing

Bestel hier je ticket of abonnement

Zoeken
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle evenementen in het C-mine Cultuurcentrum

 

facebook twitter youtube flickr

 

ringleiding C-mine cultuurcentrum beschikt over een ringleiding. Hierdoor kunnen ook mensen met een hoorapparaat optimaal van onze activiteiten genieten. De ringleiding is beschikbaar voor al onze zittende voorstellingen (grote en kleine zaal).

 

Voorbije voorstellingen